Παρακαλω επιλέξτε λιμάνι
Παρακαλω επιλέξτε λιμάνι

NEWS

 

 

Σαντορίνη: Παραπάνω από ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα

Σαντορίνη

Το πιο διάσημο ηλιοβασίλεμα του πλανήτη, είναι το πλέον χαρακτηριστικό γνώρισμα της Σαντορίνης και προσελκύει εκατοντάδες τουρίστες, ερωτευμένα ζευγάρια και φωτογράφους από όλο τον κόσμο. Ο πλούτος του νησιού, όπου τα δώρα της φύσης προσφέρονται σε αφθονία, ξεπερνάει την ομορφιά του μαγικού ηλιοβασιλέματος και χαρίζει στους επισκέπτες της κάτι παραπάνω από όμορφες διακοπές.

Παραλίες

Οι μοναδικές παραλίες της Σαντορίνης θα σε κάνουν να πιστεύεις πως βρίσκεσαι σε άλλο πλανήτη! Στην Κόκκινη Παραλία οι κοκκινωποί βράχοι δημιουργούν ένα απίστευτο θέαμα ενώ στην Άσπρη παραλία οι λευκές ελαφρόπετρες μπλέκονται με το μπλε του Αιγαίου. Στον Περίβολο και το Καμάρι επικρατεί το κατάμαυρο ηφαιστειακό βότσαλο και στη Βλυχάδα οι εντυπωσιακοί πελώριοι αμμόλιθοι.

Φαγητό & Πολιτισμός

Φαγητό Στο ηφαιστειογενές έδαφος της Σαντορίνης καλλιεργούνται πεντανόστιμες ντομάτες, φάβα, κάπαρη και λευκή μελιτζάνα. Ευδοκιμούν επίσης, αμπελώνες από τους οποίους βγαίνουν θεσπέσια κρασιά. Σου προτείνουμε το εστιατόριο “Μεταξύ Μας”, για καταπληκτικό σπιτικό φαγητό και το οινοποιείο “Santo Wines”, για δοκιμή εκλεκτών οίνων και τοπικών προϊόντων. Στο Αμμούδι θα γευθείς φρέσκο ψαράκι πλάι στο κύμα.

Πολιτισμός Στο Ακρωτήρι βρίσκονται τα απομεινάρια ενός προϊστορικού οικισμού, που θα σου αποκαλύψουν τη σπουδαία ιστορία του νησιού. Στην Οία, πέρνα από το ιστορικό βιβλιοπωλείο “Ατλαντίς”, για να προμηθευτείς τα απαραίτητα αναγνώσματα των διακοπών. Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για τον οίνο και τα μυστικά του κάνε μια επίσκεψη στο Μουσείο Οίνου Volcan Wines, στο Βόθωνα.

Δραστηριότητες & Nightlife

Δραστηριότητες Πάρε το καραβάκι για να εξερευνήσεις το σεληνιακό τοπίο στα ηφαίστεια της Παλαιάς και Νέας Καμένης και να κολυμπήσεις στις θερμές πηγές. Κάνε μια βόλτα στην περίφημη Καλντέρα, το Φηροστεφάνι και την Οία, για να δεις το ξακουστό ηλιοβασίλεμα. Επισκέψου τους οικισμούς του Πύργου και του Εμπορειού για να θαυμάσεις την αρχιτεκτονική των παραδοσιακών σπιτιών.

Nightlife Εδώ οι επιλογές για νυχτερινή διασκέδαση είναι αμέτρητες και καλύπτουν όλα τα γούστα και τις διαθέσεις. Για χαλαρό ποτό με θέα, στο Ημεροβίγλι, ξέφρενο χορό στο “Τρόπικαλ” και στο “Koo Club”, στα Φηρά, ή πάρτι στην παραλία στο Καμάρι και την Περίσσα, η Σαντορίνη τα έχει όλα. Μη χάσεις το θρυλικό μπαρ “Casablanca” με τέλειες μουσικές και ωραία κοκτέιλ.