OUR BLOG

 

 

Η ώρα η καλή

Μάι 21, 2018
Back

Το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας, ο ήλιος του καλοκαιριού, τα γραφικά σοκάκια και οι ήσυχες γωνιές, η παράδοση και οι γελαστοί άνθρωποι, φέρνουν στον νου εικόνες αναπόσπαστα συνδεδεμένες με τα πανέμορφα ελληνικά νησιά. Ένας προορισμός, όχι μόνο για διακοπές, αλλά και για την τέλεση του μυστηρίου του γάμου. Έλληνες, αλλά και πολλοί ξένοι, επιλέγουν τα κυκλαδίτικα στολίδια του Αιγαίου για να παντρευτούν, με πρώτους τους Κινέζους, οι οποίοι οργανώνουν συχνά ομαδικούς γάμους στη Σαντορίνη, όπου απαθανατίζουν με αμέτρητες φωτογραφίες τις χαρούμενες στιγμές, με φόντο το εκπληκτικό ηλιοβασίλεμα.

Φυσικά, γάμοι τελούνταν πάντα στα νησιά, ωστόσο τα τελευταία χρόνια έχουν αποκτήσει ιδιαίτερη δόξα καθώς δεν είναι μόνο εκείνοι που ακολουθούν τις παραδόσεις που τα επιλέγουν, αλλά και όλοι όσοι αναζητούν κάτι εναλλακτικό, διαφορετικό, ακόμη και πρακτικό πολλές φορές, κάτι ήσυχο με λίγους και καλούς καλεσμένους, που θα λειτουργήσει και σαν γαμήλιο ταξίδι.

Συχνά, η επιλογή του νησιού έχει να κάνει με την καταγωγή του ενός από τους δύο μελλόνυμφους. Άλλες φορές, με την αγάπη και τις κοινές αναμνήσεις που τους δένουν με ένα συγκεκριμένο μέρος. Όποιος κι αν είναι ο δικός σας λόγος για τον νησιώτικο γάμο σας, είναι σημαντικό να δώσετε προσοχή σε αρκετά θέματα για να είστε βέβαιοι ότι θα ζήσετε τον νησιωτικό γάμο των ονείρων σας.

Τόπος και Χρόνος Όταν φανταζόμαστε γάμο σε νησί, φανταζόμαστε ένα μικρό, κατάλευκο ξωκλήσι στο πιο ειδυλλιακό σημείο του νησιού, με φόντο ένα μαγευτικό ηλιοβασίλεμα. Επειδή, όμως, η ρομαντική αυτή επιλογή είναι πολύ δημοφιλής, η διαθεσιμότητα της εκκλησίας είναι κάτι που πρέπει να προνοήσετε από πολύ νωρίς. Για τον λόγο αυτό, ένα από τα πρώτα σας μελήματα θα πρέπει να είναι το να απευθυνθείτε εγκαίρως στον υπεύθυνο. Επίσης, αναλόγως με την ώρα που θα κανονίσετε, προνοήστε να υπάρχει ικανοποιητική σκιά και αρκετό νερό για να δροσίζονται οι καλεσμένοι σας.

Save the Date Η ξενόφερτη αυτή πρακτική έχει αποδειχθεί άκρως αποτελεσματική καθώς η τεχνολογία είναι με το μέρος των μελλόνυμφων και των καλεσμένων τους. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα απλό e-mail ή ένα μήνυμα μέσα από τα social media που θα αναφέρει την ημερομηνία και τον τόπο του γάμου σας, ώσπου να τυπωθούν οι προσκλήσεις. Συχνά, επιλέγεται μία όμορφη φωτογραφία του ζευγαριού ή μία εικόνα όπου πάνω αναγράφονται οι σχετικές πληροφορίες.

Συνδετικός Κρίκος Ιδανικά, βρείτε έναν διοργανωτή γάμου που να δραστηριοποιείται στο νησί της επιλογής σας, ακόμα κι αν η έδρα του είναι η πόλη στην οποία μένετε, ώστε να μπορεί να ελέγχει άμεσα την εξέλιξη των προετοιμασιών. Θα μπορούσατε, επίσης, να βρείτε έναν επαγγελματία της εμπιστοσύνης σας, όπως έναν ξενοδόχο ή έναν ιδιοκτήτη εστιατορίου, για να έχετε την οικειότητα να επικοινωνήσετε μαζί του εάν προκύψει κάποιο θέμα. Ακόμα κι αν έχετε τη δυνατότητα να επισκέπτεστε συχνά το νησί, καλό είναι να υπάρχει κάποιος εκεί να επιλύει έκτακτα ζητήματα και μικρές λεπτομέρειες για εσάς.

Το Skype είναι ο καλύτερος σας φίλος Με την εξέλιξη της τεχνολογίας, ιδίως με το Skype, οι αποστάσεις μπορούν να εκμηδενιστούν και να έχετε μια πραγματικά γόνιμη “τετ-α-τετ” επικοινωνία, ακόμα και εξ’ αποστάσεως. Είναι ένας πολύ εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος, ειδικά σε περιπτώσεις που οι επαγγελματίες του νησιού χρειάζεται να σας δείξουν κάτι, όπως για παράδειγμα τον χώρο που έχουν διαμορφώσει για τα παιδιά ή τα δωμάτια που θα διαθέσουν στους καλεσμένους.

Χρονική Άνεση Για να διαχειριστείτε έξυπνα τον χρόνο σας, συγκεντρώστε όλα όσα θέλετε να διευθετήσετε και κλείστε έγκαιρα τα σχετικά ραντεβού. Για ακόμα λιγότερο άγχος, προγραμματίστε παραπάνω από μια μέρα διαμονής, αφού είναι πολύ πιθανό τα ραντεβού να πάρουν περισσότερη ώρα από ό,τι υπολογίζατε ή κάποιο να ακυρωθεί. Η χρονική ευελιξία είναι προτιμότερη ώστε η επίσκεψή σας στο νησί να είναι παραγωγική.

Άψογη Εμφάνιση Έχετε υπόψη σας ότι κατά τη μεταφορά του νυφικού ή του γαμπριάτικου κοστουμιού μπορεί αυτά να τσαλακωθούν ή να χάσουν τη φόρμα τους. Συμβουλευτείτε τη σχεδιάστρια του νυφικού σας για τα μυστικά του διπλώματος ή ακόμα ζητήστε να σας το διπλώσει η ίδια και να το τοποθετήσει στη βαλίτσα. Τέλος, καλό είναι να εντοπίσετε έναν σχετικό επαγγελματία στο νησί ή να βεβαιωθείτε πως το ξενοδοχείο παρέχει υπηρεσία φροντίδας ενδυμάτων, για να είστε σίγουροι ότι θα έχετε άψογη εμφάνιση στη σημαντική μέρα της ζωής σας.

Εν πλω Μην ξεχάσετε να δείξετε την ίδια φροντίδα και για τη μεταφορά των κουφέτων. Μην αφήσετε το κουτί σε ζεστό μέρος, καθώς θα αλλοιωθεί η μορφή αλλά και η γεύση τους, ειδικά αν είναι σοκολατένια ή έχουν πολύ βούτυρο. Η καλύτερη επιλογή σας είναι τα παραδοσιακά κουφέτα με το αμύγδαλο που δεν χαλάνε εύκολα και που, σύμφωνα με την παράδοση, συμβολίζουν τη ζωή του ζευγαριού με τις γλυκές και πικρές στιγμές της.

Με ένα κλικ Προς διευκόλυνση των καλεσμένων αλλά και τη δική σας, δημιουργήστε ένα site που θα παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τον γάμο και την τοποθεσία του. Συμπεριλάβετε πληροφορίες για μετακίνηση, διαμονή, παραλίες, προσφορές, οδηγίες πρόσβασης για την εκκλησία και τη δεξίωση καθώς και ειδικές οδηγίες, όπως το να μην φορέσουν οι καλεσμένες άβολα ψηλοτάκουνα αν ο γάμος πραγματοποιείται σε δύσβατο σημείο. Οι καλεσμένοι σας σίγουρα θα το εκτιμήσουν πολύ.

Οικονομική συνεισφορά Όσοι έχουν οικονομική άνεση και περιορισμένο αριθμό καλεσμένων, συνήθως τους καλύπτουν τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής. Αν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, προσπαθήστε να πετύχετε συμφέρουσες συμφωνίες με ξενοδοχεία και εστιατόρια, ώστε να παρέχονται εκπτώσεις στους καλεσμένους σας. Στην περίπτωση που και αυτό δεν είναι εφικτό, τότε επενδύστε σε ένα γεύμα ή ένα pre-wedding πάρτυ, για να τους ευχαριστήσετε που ήρθαν να σας τιμήσουν.

Welcome Γίνετε δημιουργικοί και προσφέρετε έξυπνα, όμορφα και χρήσιμα δώρα για τους καλεσμένους σας. Δώρα που θα τους κάνουν να θυμούνται τον γάμο σας για πάντα, όπως πετσέτες θαλάσσης με τα μονογράμματα του γαμπρού και της νύφης, βεντάλιες για την εκκλησία με τα χρώματα του γάμου σας – που είναι και άκρως πρακτικό στη ζέστη του καλοκαιριού, εσάρπες για τις κυρίες αφού το βράδυ μπορεί να έχει δροσιά και γιατί όχι και ένα όμορφο καλαθάκι με τοπικά προϊόντα.

Νιώστε ελεύθεροι Μη θεωρήσετε ότι πρέπει η διακόσμηση να είναι αναγκαστικά σε άσπρο-μπλε για να ταυτίζεται με τα ελληνικά νησιά. Ακολουθήστε τις δικές σας προτιμήσεις και μην ξεχνάτε ότι η δυναμική του νησιού υποστηρίζει τόσο το λιτό όσο και το σύνθετο διάκοσμο. Προσέξτε μόνο τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε, αποφεύγοντας τα χάρτινα φαναράκια ή τις ψηλές συνθέσεις στο τραπέζι καθώς όλο το καλοκαίρι επικρατούν δυνατοί άνεμοι που μπορούν να τα παρασύρουν όλα.

Αέρα στα πανιά σας Μιλώντας για αέρα, μην σκέφτεστε πώς θα ποζάρετε για φωτογραφίες χωρίς τα μαλλιά και τα ρούχα σας να παρασύρονται από τον άνεμο. Ο αέρας στα νησιά μπορεί να γίνει σύμμαχος και όχι εχθρός. Στο στούντιο συνηθίζουν να έχουν ανεμιστήρα για πιο ωραία πορτρέτα. Γι’ αυτό, εκμεταλλεύσου κι εσύ τον άνεμο. Φυσικά, άλλο ένα υπέρ των φωτογραφιών σε νησί είναι το εκπληκτικό φόντο που προσφέρει η ίδια η φύση, αναδεικνύοντας κάθε καρέ.

Παραδοσιακές επιλογές Η σκηνή που οι κουμπάροι, οι μουσικοί και οι καλεσμένοι περπατούν από το σπίτι του γαμπρού προς το σπίτι της νύφης είναι φοβερά συγκινητική αλλά και πολύ διασκεδαστική. Φανταστείτε όλα τα σοκάκια που γεμίζουν ζωή, γέλια, μουσικές και όλους τους ντόπιους που δίνουν τις εγκάρδιες ευχές τους. Κάθε νησί, όπως και κάθε μέρος της Ελλάδας, έχει πλούσια παράδοση, που φυσικά συμπεριλαμβάνει και τον γάμο. Συμβουλευτείτε κάποιον ντόπιο και υιοθετείστε όποια έθιμα σας αρέσουν και σας ταιριάζουν. Μέσα από αυτές τις παραδόσεις θα βιώσετε ακόμα πιο έντονα τα συναισθήματα αυτής της μέρας.

Φυσική ομορφιά Ο λόγος που οι περισσότεροι διακοσμητές και beauty experts επιμένουν στο λιτό ύφος είναι η ευκολία και η πρακτικότητα για ένα γεγονός που λαμβάνει χώρα μακριά από τον μόνιμο τόπο διαμονής σας. Τόσο στην εμφάνιση του γαμπρού και της νύφης όσο και στη διακόσμηση και το catering, μια λιτή προσέγγιση είναι πάντα η καλύτερη επιλογή. Μην ξεχνάτε τον παράγοντα ζέστη, που μπορεί εύκολα να χαλάσει το μακιγιάζ και τα μαλλιά, σε συνδυασμό με την υγρασία, τα φαγητά και τα μπουκέτα λουλουδιών, αλλά και τους πλακόστρωτους δρόμους και την άμμο που σίγουρα δεν ενδείκνυνται για ψηλοτάκουνα. Τα πανέμορφα ελληνικά νησιά θέλουν τον τρόπο τους για ένα τέλειο γάμο, όμως το μαγευτικό τοπίο θα ανταμείψει εσάς και τους καλεσμένους σας.

Η ώρα η καλή λοιπόν!