Παρακαλω επιλέξτε λιμάνι
Παρακαλω επιλέξτε λιμάνι

OUR BLOG

 

 

Η Τήνος δεν είναι μόνο για θρησκευτικό τουρισμό

Τήνος

Ένας τόπος αναπόσπαστα συνδεδεμένος με τη θρησκεία και τη Χριστιανική πίστη με τον επιβλητικό ναό της Παναγίας να αστράφτει ολόλευκος, στην κορυφή ενός μακρύ, πλακόστρωτου δρόμου. Η Τήνος μπορεί να είναι γνωστή για το θρησκευτικό τουρισμό, ωστόσο, εξερευνώντας την θα ανακαλύψεις ένα κυκλαδονήσι απαράμιλλης ομορφιάς, πιο μαγευτικό από οτιδήποτε μπορείς να φανταστείς.

Παραλίες

Η Τήνος διαθέτει 41 υπέροχες παραλίες. Η μεγάλη και οργανωμένη παραλία του Άγιου Φωκά με beach bar και ξαπλώστρες, η εξωτική Απηγανιά με τιρκουάζ νερά και η Λιβάδα, με τους μοναδικούς γεωλογικούς σχηματισμούς, αποδεικνύουν τη θαυμάσια ποικιλομορφία του νησιού. Αν είσαι λάτρης του surf, μη χάσεις την καταπληκτική Κολυμπήθρα για την απόλυτη περιπέτεια στα κύματα.

Φαγητό & Πολιτισμός

Φαγητό Η Τήνος έχει μια μακρά παράδοση καλλιέργειας και παρασκευής ολόφρεσκων τοπικών εδεσμάτων, με μεράκι και αγάπη. Πικάντικη κοπανιστή και μαλαθούνι, σαλσίσι, χοιρινή λούζα, λιαστές ντομάτες, χειροποίητα παξιμάδια και αγκινάρες-μινιατούρες, συνοδεύουν το περίφημο τηνιακό τσίπουρο. Οπωσδήποτε να έρθεις στο “Θαλασσάκι”, στον όρμο Υστερνίων, για μια γαστριμαργική εμπειρία που θα σου μείνει αξέχαστη.

Πολιτισμός Το νησί που γέννησε σπουδαίους μαρμαρογλύπτες και καλλιτέχνες αποτελεί ένα μοναδικό κέντρο τέχνης και λαϊκής δημιουργίας. Θαύμασε τους περίτεχνους Περιστεριώνες στις εύφορες κοιλάδες του νησιού. Κάνε μια επίσκεψη στη Σχολή Καλών Τεχνών και τα εντυπωσιακά μουσεία του Πύργου. Ανακάλυψε τους αρχαίου ναούς του Ποσειδώνα και της Αμφιτρίτης, που θεωρούνται προστάτες του νησιού, στην περιοχή Κιόνια.

Δραστηριότητες & Nightlife

Δραστηριότητες Εξερεύνησε τα παραδοσιακά χωριά του νησιού. Το χωριό Βώλαξ με το απόκοσμο τοπίο του και τα ποιήματα στις πόρτες των σπιτιών, η θέα στο απέραντο γαλάζιο της θάλασσας από την καταπράσινη Καρδιανή και το γραφικό Κτικάδο και τα όμορφα σοκάκια και η γραφική πλατεία του Κάμπου, θα σε εντυπωσιάσουν.

Nightlife Μπορεί να μη φημίζεται για τη νυχτερινή της ζωή, όμως η Τήνος θα σε εκπλήξει ευχάριστα. Τα γραφικά σοκάκια της Χώρας είναι γεμάτα όμορφα μπαράκια με καλή μουσική, για να πιεις το κοκτέιλ σου. Ο “Κάκτος” με υπέροχη θέα στο Αιγαίο, ο “Αργοναύτης” για χορό και το “Blaze Club”