ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

 

 

Πολιτική Απορρήτου σχετικά με τη χρήση του Ιστότοπου

Προοίμιο
Η εταιρεία Seajets Seajet II NE (εφεξής η «Εταιρεία» ή «εμείς») λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη την ιδιωτική ζωή των χρηστών και αναλαμβάνει να συμμορφωθεί πλήρως με το εφαρμοστέο δίκαιο [Kανονισμός (ΕΕ) 2016/679 - εφεξής Κανονισμός «GDPR»].
Το παρόν έγγραφο («Πολιτική Απορρήτου») παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο Επεξεργασίας των Προσωπικών Δεδομένων που συλλέγονται από την Εταιρεία μέσω του ιστότοπου αυτού («Ιστότοπος») και συνιστά ενημερωτική ειδοποίηση (notice) προς τα υποκείμενα των Δεδομένων, σύμφωνα με το άρθρο 13 του κανονισμού GDPR. 

Τα Δεδομένα που επεξεργαζόμαστε
Τα παρακάτω Δεδομένα μπορούν να υποβληθούν σε επεξεργασία είναι τα συνήθη Προσωπικά Δεδομένα που μπορεί να παρέχετε όταν χρησιμοποιείτε τις λειτουργίες του Ιστότοπου, συμπεριλαμβανομένων των Δεδομένων του προγράμματος περιήγησης ή των αιτημάτων χρήσης των υπηρεσιών που προσφέρονται στον Ιστότοπο (π.χ. εγγραφή σε περιοχές περιορισμένης πρόσβασης, διαγωνισμούς και άλλες πρωτοβουλίες που ενδέχεται να υπάρχουν στον Ιστότοπο, χρήση Εφαρμογών, αιτήματα παροχής πληροφοριών και αναφορές που υποβάλλονται επίσης μέσω εντύπων επικοινωνίας, κ.λπ.), καθώς και Δεδομένα που συλλέγονται από cookies, όπως καθορίζονται στην Πολιτική Cookies.

Σκοπός και τρόπος επεξεργασίας των δεδομένων
Η Εταιρεία μπορεί να επεξεργαστεί τα συνήθη Προσωπικά Δεδομένα σας, ώστε να εξασφαλίσει ότι θα μπορείτε να επωφεληθείτε από τις διαθέσιμες υπηρεσίες και λειτουργίες και να βελτιστοποιήσει την απόδοσή τους, να συγκεντρώσει στατιστικά στοιχεία σχετικά με τη χρήση της, να διαχειρίζεται τα αιτήματα και τις αναφορές που λαμβάνει μέσω του Ιστότοπου και να διαχειρίζεται την εγγραφή σας σε οποιεσδήποτε περιοχές και πρωτοβουλίες περιορισμένης πρόσβασης που ενδέχεται να υπάρχουν στον Ιστότοπο. 
Επιπλέον, με την προαιρετική συγκατάθεσή σας, τα συνήθη Προσωπικά Δεδομένα σας ενδέχεται επίσης να χρησιμοποιηθούν στις επίσημες δημοσιεύσεις της εταιρείας (όπως ενημερωτικά δελτία) ή σε διαφημιστικές δραστηριότητες (μάρκετινγκ), δηλαδή στο πλαίσιο αποστολής διαφημιστικού υλικού ή/και εμπορικών επικοινωνιών που αφορούν τις υπηρεσίες της Εταιρείας στα στοιχεία επικοινωνίας που αναφέρονται χρησιμοποιώντας παραδοσιακές μεθόδους ή/και μεθόδους επικοινωνίας (π.χ. ταχυδρομείο, τηλέφωνο, κ.λπ.) ή αυτόματα μέσα (π.χ. επικοινωνίες μέσω Internet, φαξ, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, μηνύματα κειμένου, εφαρμογές για κινητές συσκευές, όπως smartphones και tablet, λογαριασμοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, π.χ. Facebook ή Twitter, κ.λπ.). Όλα τα Δεδομένα σας υποβάλλονται σε επεξεργασία χρησιμοποιώντας μέσα που είναι κατάλληλα για την πλήρη διασφάλιση της ασφάλειας και εμπιστευτικότητας.

Δεδομένα περιήγησης
Εάν επισκεφτείτε απλώς τον Ιστότοπο (δηλαδή, χωρίς να στείλετε οποιοδήποτε μήνυμα ή να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε από τις διαθέσιμες υπηρεσίες/λειτουργίες), η επεξεργασία των Δεδομένων σας περιορίζεται στα Δεδομένα περιήγησης, δηλαδή τα Δεδομένα τα οποία είναι απαραίτητο να σταλούν στον Ιστότοπο για τη λειτουργία των υπολογιστών στους οποίους λειτουργεί ο Ιστότοπος και των πρωτοκόλλων επικοινωνίας μέσω Διαδικτύου. Αυτή η κατηγορία περιλαμβάνει, για παράδειγμα, διευθύνσεις IP ή τομείς ηλεκτρονικών υπολογιστών που χρησιμοποιούνται για την επίσκεψη στον Ιστότοπο και άλλες παραμέτρους που σχετίζονται με το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιείται για τη σύνδεση με τον Ιστότοπο. Με την επιφύλαξη αυτής της δυνατότητας και των διατάξεων της Πολιτικής για τα Cookies, τα Δεδομένα περιήγησης που περιγράφονται παραπάνω αποθηκεύονται μόνο προσωρινά, σύμφωνα με τον νόμο.

Σύνδεσμοι σε άλλους ιστότοπους
Αυτή η Πολιτική απορρήτου ισχύει μόνο για τον Ιστότοπο που ορίζεται παραπάνω. Παρόλο που ο Ιστότοπος μπορεί να περιέχει συνδέσμους προς άλλους ιστότοπους (γνωστοί ως ιστότοποι τρίτων), σας ενημερώνουμε ότι η Εταιρεία δεν έχει πρόσβαση ούτε χρησιμοποιεί συστήματα παρακολούθησης των cookies, διαδικτυακούς φάρους ή άλλες τεχνολογίες παρακολούθησης των χρηστών που ενδέχεται να είναι ενεργές στους ιστότοπους τρίτων μερών, το περιεχόμενο και το υλικό που δημοσιεύονται σε αυτούς ή στις μεθόδους Επεξεργασίας των Προσωπικών σας Δεδομένων. Για το λόγο αυτό, η Εταιρεία αρνείται ρητώς οποιαδήποτε ευθύνη για τέτοια θέματα.

Χρόνος και τρόπος αποθήκευσης των δεδομένων
Τα προγράμματα που χρησιμοποιεί η Εταιρεία δημιουργούνται με τέτοιο τρόπο ώστε να περιορίζεται στο ελάχιστο η χρήση των Προσωπικών στοιχείων και των στοιχείων ταυτοποίησης. Τα Δεδομένα αυτά υποβάλλονται σε επεξεργασία μόνο στον βαθμό που απαιτείται για την επίτευξη των σκοπών που αναφέρονται στην παρούσα Πολιτική και θα αποθηκεύονται για όσο χρονικό διάστημα είναι απολύτως απαραίτητο για την επίτευξη των συγκεκριμένων επιδιωκόμενων σκοπών. 


Άτομα που έχουν πρόσβαση στα Δεδομένα
Τα άτομα που ανήκουν στις ακόλουθες κατηγορίες είναι εξουσιοδοτημένα να επεξεργάζονται τα Δεδομένα των χρηστών: τεχνικό και διοικητικό προσωπικό, καθώς και άλλα μέλη του προσωπικού που πρέπει να επεξεργαστούν τα Δεδομένα για την εκτέλεση των καθηκόντων τους.
Όσον αφορά τη μεταφορά Δεδομένων εκτός της ΕΕ, ακόμη και σε χώρες των οποίων οι νόμοι δεν εγγυώνται το ίδιο επίπεδο Προστασίας του απορρήτου των Προσωπικών Δεδομένων με αυτό που παρέχει το δίκαιο της ΕΕ, ο Υπεύθυνος Επεξεργασίας ενημερώνει ότι η μεταφορά θα πραγματοποιείται σε κάθε περίπτωση σύμφωνα με τις μεθόδους που επιτρέπονται από τον GDPR, όπως για παράδειγμα με βάση τη συγκατάθεση του χρήστη, με βάση τις τυποποιημένες συμβατικές ρήτρες που έχουν εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επιλέγοντας μέρη που συμμετέχουν σε διεθνή προγράμματα για την ελεύθερη κυκλοφορία των Δεδομένων ή που υλοποιούνται σε χώρες που θεωρούνται ασφαλείς από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Τα δικαιώματά σας
Μπορείτε να ασκήσετε ανά πάσα στιγμή τα δικαιώματα που παρέχονται από τα άρθρα 15-22 του GDPR, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος επιβεβαίωσης της ύπαρξης Προσωπικών Δεδομένων που σχετίζονται με εσάς, να ελέγξετε το περιεχόμενό τους, την προέλευσή τους, την ορθότητά τους, τη θέση τους (επίσης σε σχέση με οποιεσδήποτε Τρίτες χώρες), να ζητήσετε αντίγραφο, να ζητήσετε διόρθωση και σε περιπτώσεις που προβλέπονται από τον νόμο, να ζητήσετε τον περιορισμό της Επεξεργασίας τους, τη διαγραφή τους, να αντιταχθείτε σε δραστηριότητες άμεσης επικοινωνίας. Ομοίως, μπορείτε πάντοτε να αποσύρετε τη συγκατάθεσή σας ή/και να διατυπώσετε παρατηρήσεις σε συγκεκριμένα θέματα σχετικά με τις διαδικασίες Επεξεργασίας των Προσωπικών σας Δεδομένων που θεωρείτε εσφαλμένες ή αδικαιολόγητες στο πλαίσιο της σχέσης σας με την Εταιρεία ή να υποβάλετε καταγγελία στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Υπεύθυνο Επεξεργασίας (dpo@seajets.gr) ή/και τον ΥΠΔ στις διευθύνσεις που εμφανίζονται παραπάνω για να υποβάλετε οποιαδήποτε αιτήματα σχετικά με την επεξεργασία Προσωπικών Δεδομένων από την Εταιρεία, να ασκήσετε τα νόμιμα δικαιώματά σας και να λάβετε έναν ενημερωμένο κατάλογο των μερών που έχουν πρόσβαση στα Δεδομένα σας.